Походять з Бостона і зараз базуються в Амстердамі, Нідерланди. Jaya the Cat граюти оригінальний мікс reggae, punk rock та ska. Заснована через взаємну любов до dub’у і punk’y 60's і 70's трьома друзями (Geoff Lagadec - вокал/гітара, Dave Smith - гітара/вокал і Ben Murphy - бас), Jaya the Cat створює пісні, що поєднують в собі драйвові гімни, спокійні треки для танцю, відкритий політичний протест. У 2001 випускають дебютний альбом "Basement Style" (Gold Circle Records). У цьому ж році разом з колишнім барабанщиком Shadows Fall, David 'The Germ' Germain, починають гастролювати через Сполучені Штати і Європу, граючи в різних клубах і фестивалях, як наприклад в Lowlands в Holland, Pukkelpop в Belgium, Warped Tour в US. Їхня музика використовується в численних відео по скейту, серфу та сноуборду.
Літом 2003 виходить другий альбом "First Beer of a New Day" (4tune Records). Альбом дістає непогані відгуки, але групу залишають Smith та Murphy. Група деякий час перебуває в забутті, але незабаром Lagadec і Germain вирішують шукати нових учасників. Тимчасово приєднають для весняного Європейського турне музикантів Jaap Onverwagt (Green Lizard) і Alejandro Londono, вони займають на 3 місяціі кімнату в Амстердамі з планом перегруповування і вирішення подальшої долі групи. Тримісячник перетворився на три роки. У цей відрізок часу група продовжує розвиватися, грає сотні живих концертів для публіки, що завжди розширяється, як і інструменти на яких грають музиканти.
16-го листопада 2007 виходить їхній третій реліз "More Late Night Transmissions with Jaya The Cat" (I Scream records). Він включає 13 треків. Punk rock, reggae, ska змішані власним унікальним стилем.
Geoff Lagadec про новий альбом: “Я думаю, новий запис є набаго більш глибокими ніж останні два і на мою думку ми прогресували музично. Ми узяли багато чого з двох попередніх альбомів плюс Амстердам є добрим міжнародним містом, так що це справило на мене нові враження”.
В поточний склад включені Jordi 'Pockets' Nieuwenburg на guitar, Steven Brautigam на bass і Onverwagt на keyboards.
Дискографія:
2001 - Basement Style тут
2003 - First Beer of a New Day тут
2007 - More Late Night Transmissions with Jaya The Cat тут
офіційний сайт
одна з моїх улюблений груп у даному жанрі, хоча я і не дофіга таких груп знаю!